ANALYYSIN TULOS

ANALYYSIN TULOS

IoT-polun viimeisessä vaiheessa sinulla on käsissäsi tarkkaa, käyttökelpoista tietoa, kuten tunnuslukuja sekä tilannekatsauksia. Tämä on se hetki, kun Internet of Thignsin liiketoimintahyödyt alkavat syntyä. Tiedon pohjalta voidaan tehdä kannattavia päätöksiä ja toimenpiteitä. Riippuen siitä millaista dataa olet kerännyt, voit hyödyntää sitä esimerkiksi tuotekehityksessä, tehostaa nykyistä tai rakentaa täysin uutta liiketoimintaa. Uusi liiketoiminta voi syntyä siitä, että myyt tietoa eteenpäin, rakennat sen pohjalta kokonaan uuden tuotteen (tai palvelun) tai muutat ansaintamalliasi myymällä tuotteen sijaan tuotetta palveluna (Products as a Service).

Kauppias on käynyt nyt läpi keräämäänsä tietoa. Hän on yhdistänyt analyysissaan dataa kärryjen näyttämistä mainoksista, ostoskärryjen kulkemista reiteistä, päivistä ja kellonajoista sekä säätilasta. Hän on saanut tuloksia, joissa on selkeästi nähtävissä toistuvia kaavoja liittyen asiakkaiden käyttäytymiseen. Esimerkiksi, kun ulkolämpötila on ollut yli 23 astetta, on asiakkaiden reitti kello yhdentoista ja iltakuuden välillä kulkenut todennäköisemmin jäätelöpakastinten ohi, kuin normaalisti. Todennäköisyys jäätelö-osaston läpi kulkemiseen on kasvanut yhä entisestään niiden henkilöiden kohdalla, joille on heti kauppaan sisään astuessa näytetty jäätelötarjouksia ostoskärryihin liitetystä digitaalisesta näytöstä. Kun sama mainos on näytetty vasta pakasteosastolla, ei todennäköisyys jäätelön ostamiseen ole juurikaan lisääntynyt. Näin kauppias on saanut arvokasta tietoa, jonka avulla hän voi korjata toimintaansa ja lisätä myyntiä.

Tarvitsetko apua tiedon hyödyntämisessä liiketoiminnassa?

you-get-logo

You-Get
Prosessijohtamisen täyden palvelun asiantuntijatalo You-Get Finland palvelee yrityksiä erilaisissa liiketoiminnan haasteissa. Toimintamme keskiössä on liiketoiminnan jatkuva kehittäminen, joka saadaan aikaan käyttämällä innovatiivisia menetelmiä ja ohjelmistoratkaisuja. Kansainvälinen asiantuntijatiimimme tarjoaa asiakkaillemme prosessijohtamis ja decision management -konsultointia, -ratkaisuja, -koulutusta ja –käyttöönottoja

 

Ota yhteyttä ja löydä oma kumppanisi
Sending

Some

#iotfinland

Copyright © 2015 Arrow ECS