Hitachi Lumada IoT

Uusi IoT-konsepti kaataa toimialarajat

IoT kasvattaa liitettävien komponenttien ja liitäntöjen määrää. Perinteikäs Hitachi tuo markkinoille Lumada-konseptin, joka yhdistää eri toimialat standardoiduilla liitännöillä sekä yleiskäyttöisillä ohjelmamoduuleilla.

 

Teollisuusautomaatio on pitkään perustunut antureihin, jotka on kytketty tietojärjestelmään. IoT kasvattaa liitettävien komponenttien ja liitäntöjen määrän muutamaa kertaluokkaa suuremmaksi.

 

IoT ei pelkkää anturidataa

 

IoT:ssa käytetään liitäntätapana soveltuvin osin internetiä, mikä vapauttaa näin oman verkon rajoista. IoT ja Big Data ymmärretään usein myös kokonaisuudeksi, jossa muuta kuin anturidataa analysoidaan osana kokonaisuutta. Tämä voi olla kuvaa, ääntä tai tekstiä esimerkiksi sosiaalisesta mediasta.

 

Liitettävien komponenttien ja liitäntöjen määrä kasvaa, kun lisätään tähän vielä kerroksellisuus. Esimerkiksi säätietoja kerätään antureilla ja sään analysointi muodostaa tiedoista ennusteen. Tämä ennuste otetaan seuraavalla tasolla avuksi esimerkiksi laivan reitin suunnitteluun.

 

Mikä tekee IoT:sta ennennäkemättömän?

 

Analysointiin käytettävien algoritmien kehittyminen ja käytettävissä oleva valtava suoritinteho tekevät IoT:stä ennennäkemättömän tehokasta. Käyttäjän mielestä jo matkapuhelin ymmärtää helposti puhetta, mutta mitä tarvitaan taakse, ennen kuin tämä on käyttökelpoista todellisuutta?

 

Hitachi Lumada IoT

 

Analysointiin käytettävissä olevan tiedon määrän kasvu tuottaa jopa täysin odottamattomia ja yllättäviä tuloksia. Googlesta tehtävät haut kuvaavat jo paljon tarkemmin esimerkiksi tautiepidemian leviämistä kuin perinteiset mallit.

 

Lumada-konsepti yhdistää alat

 

Hitachi on toiminut teollisuuden ja sen automaation parissa jo toista sataa vuotta. Yritys on rakentanut yksittäisille teollisuudenaloille merkittäviä tiedon keruun ja analyysin kokonaisuuksia.

 

IoT on ollut tuttu käytäntönä Hitachille jo ennen kuin se sai nykyisen nimensä. Nyt Hitachi tuo asiakkaille uuden Lumada-konseptin, jossa tähän asti erilliset eri alojen saarekkeet yhdistetään. Standardoidut liitännät ja yleiskäyttöiset ohjelmamoduulit mahdollistavat tekniikan uudelleenkäytön ja laajennukset kokonaan uusille alueille helposti ja nopeasti.

 

Lue lisää Hitachin IoT-alustasta Lumadasta
https://www.hitachiinsightgroup.com/en-us/lumada-by-hitachi.html

 

 

Hitachi Inspire the Next

Jaa kavereille:

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail